В конкурса могат да участват български журналисти от медии, издавани в България или чужбина - журналисти от печатни медии - вестници, списания, журналисти от електронни медии - радио, телевизия, журналисти от информационни сайтове и агенции, журналисти на свободна практика и блогъри, както и представители на гражданската журналистика.

Годишните награди за журналисти „Валя Крушкина -  журналистика за хората“ са учредени на 11 септември 2012 г., като част от Фонд „Валя Крушкина“ в памет на обичаната българска журналистка. 

От 11 септември до 20 октомври 2014, журналисти от различни медии ще могат да бъдат номинирани или да се самономинират в 5 категории:

  • Печатна медия
  • Електронна медия
  • Онлайн медия
  • Фотография и операторско майсторство
  • Млад журналист (възрастта на номинираните за наградата „Млад журналист“ към 11 септември 2014 година да не надвишава 28 навършени години).

Голямата награда "Валя Крушкина" е за цялостен принос в отразяване на актуални теми у нас, за материали, провокирали обществен дебат  или промени в законодателство, за журналистическа доблест и смелост и др. и е избор на членовете на журито измежду номинираните материали въз основа на вота им в отделните категории.

Кой може да кандидатства:

Български журналисти от различни медии, издавани в България или чужбина - журналисти от печатни медии - вестници, списания, журналисти от електронни медии - радио, телевизия, журналисти от информационни сайтове и агенции, както и журналисти на свободна практика и блогъри, както и представители на гражданската журналистика. 

Участниците в конкурса могат да бъдат номинирани от трети лица, както и да се самономинират.

 Как може да се кандидатства:

Участието в конкурса става чрез попълване на прикачения тук формуляр, в който освен кратко представяне на кандидата трябва да се опишат мотивите за номинацията. Материалите  също трябва да бъде представен или като прикачен файл или като линк.

Други условия:

Задължително условие за участие в конкурса е материалите, с които журналистът участва да са авторски и да са публикувани в определен период  – една година назад (от 11 септември 2013 до 11 септември 2014 година)

Един журналист може да бъде номиниран или да се самономинира с максимум 3 материала. 

Критериите за оценка на представените в конкурса материали са:

  • да представят обективно и широко конкретен казус;
  • нестандартно отразяване на конкретен казус;
  • анализ на проблем от обществено значение (социален, криминален, образователен, икономически);
  • ясно изразена лична позиция по проблема;
  • материал по конфликтна тема, по която или няма публикации, или са твърде малко;

Кандидатурите ще бъдат оценявани от независимо жури, състоящо се от изявени журналисти и общественици: Попълнените формуляри с номинации, изпращайте  на електронна поща konkurs@wcif-bg.org

Крайният срок за конкурса е 20 октомври 2014, 18:00 часа.

Връчването на наградите ще се състои на специална церемония през месец ноември 2014 година.

 

Сподели!