До 20 октомври журналисти от различни български медии ще могат да бъдат номинирани или да се самономинират в 6 категории на наградите.

Фонд „Валя Крушкина” при Фондация „Работилница за граждански инициативи” организира петото издание на журналистическия конкурс „Валя Крушкина – журналистика за хората”. Целта на конкурса е да отличи журналисти с активна позиция, която отстояват в името на гражданите.

В продължение на един месец, до 20 октомври 2016 г., журналисти от различни български медии ще могат да бъдат номинирани или да се самономинират в 6-те категории: Печатна медия, Радио, Телевизия, Онлайн медия, Млад журналист и Снимащ журналист. Носителят на Голямата награда „Валя Крушкина“ се избира директно от журито измежду номинираните.

Кой може да бъде номиниран?

Български журналисти от различни медии, издавани в България или чужбина: журналисти от печатни медии - вестници, списания; журналисти от електронни медии - радио, телевизия; журналисти от информационни сайтове и агенции; журналисти на свободна практика и блогъри, както и представители на гражданската журналистика. Участниците в конкурса могат да бъдат номинирани от трети лица, както и да се самономинират. 

Задължително условие за участие в конкурса е материалите, с които журналистът участва да са авторски и да са публикувани в определен период  – една година назад (от 11 септември 2015 до 11 септември 2016 година).

Как се номинира?

Номинирането става чрез изпращане на попълнен формуляр на електронен адрес: konkurs@wcif-bg.org до 20 октомври 2016 г. Формуляра, както и подробни указания за кандидатстване ще откриете приложени по-горе. 


Жури от изявени журналисти и общественици ще оцени изпратените номинации. Критериите за оценка на представените в конкурса материали са: да представят обективно и широко конкретен казус; да отразяват нестандартно конкретен казус; да анализират проблем от обществено значение; да представят ясно изразена лична позиция по проблема; да представят материал по конфликтна тема, по която или няма публикации, или са твърде малко. Наградите ще бъдат връчени на официална церемония през ноемрви 2016 г.

Сподели!