image/jpegБългарският букмейкър „Еврофутбол” и супермаркет Пикадили, показват фотоизложба „Живо наследство”. От 24 юни до 6 юли 2008 г. на територията на Пикадили в Mall of Sofia ще бъдат изложени 28 цветни фотографии, представящи многоликия образ на българина, неговия бит и многовековно наследство. Обективът на Боряна Пандова е уловил лица от България и завладяващи природни гледки, свързани с културното наследство на страната.

Изложбата е част от кампанията “Живо наследство”, която “Еврофутбол” инициира за втора поредна година и провежда съвместно с нейния автор - фондация „Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ). „Живо наследство 2008” има за цел да мотивира и обедини обществото ни за съхраняване на автентичните български традиции. Стремежът на организаторите е да предизвикат доброволното участие на всички, независимо от тяхната възраст, пол и религия.


Пикадили застава зад стремежа на „Еврофутбол” и ФРГИ да популяризират българската култура. Супермаркетът реши да подкрепи тази инициатива с ясното съзнание, че няма нищо по-важно от опазването и предаването от поколение на поколение на фолклорните ни традиции, защото само така духът на нацията може да бъде съхранен. Изложбата се изправя пред предизвикателството да провокира интереса и любопитството на всички посетители на магазина и отново да им припомни дългогодишната история на българския народ, умело съчетана със съвременната ни култура.

Изложбата в Пикадили заедно с проведения на 21 юни 2008 година в София фестивал „Живо наследство” и подкрепата на 15 проекта, избрани с конкурс, са елементи от кампанията „Живо наследство”, част от мащабния социален проект “Печелиш и Помагаш” на „Еврофутбол”. За втора поредна година компанията финансира проекти, които възстановяват и съхранявават фолклорното и културно богатство на България. Обединяват се и се възраждат традициите на нашите предци, голяма част от които са уникални, както и историческото богатство на България като цяло. Благодарение на усилията на местните жители тези традиции и историческата памет днес оживяват за широката публика.


Сподели!