От 3-ти август Български дарителски форум /БДФ/ стартира кампания под надслов „Доброто никога не е достатъчно"Тя представя смислени и ефективни партньорства между компании и граждански организации, обединили усилия в подкрепа на общественозначима кауза.

Фондация "Работилница за граждански инициативи", като партньор на БДФ, също е част от тази кампания, чрез партньорството си със Sap Labs Bulgaria. Представяме Ви накратко информация по повод дългогодишното ни сътрудничество.

ФРГИ и Sap Labs България вече 9 години си партнират успешно в редица програми и инициативи. Началото е дадено през 2012 година със старта на корпоративният Фонд "Знания за успех", подкрепян от SAP Labs България и управляван от Работилницата. Чрез него се подкрепя развитието на младежи с ограничен достъп до финансов и образователен ресурс.

През годините партньорството развива и няколко други инициативи, като например стипендиантската програма за студенти - StudyITfirst и Програма за повишаване на капацитет за учители по Информатика и Информационни технологии.

Съвместните дългосрочни програми „Роботика за България“ и „Запознайте се и програмирайте“ се развиват успешно повече от пет години. През 2015 г. за програма „Знания за успех“, Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и SAP Labs България получават наградата на Българския дарителски форум за най-успешно партньорство между бизнес и НПО.

„Най-силно успешното партньорство се проявява, когато и двете страни получават видими и трайни резултати от своите програми и "Роботика за България" се превърна в пример за една такава дългосрочна успешна програма за България.“ - Моника Ковачка-Димитрова, Ръководител Проекти „Корпоративна социална отговорност”, SAP Labs България


Сподели!