Михаил остава самотен родител на 11-годишно момиченце, след като губи своята съпруга. Семейство преживява огромна криза от загубата на съпруга и майка и има належаща нужда от подпомагане за преодоляване на трагедията. Дъщеря му Албена живее при него. Бащата поема изцяло отговорността за нейното възпитание, образование, емоционално и духовно развитие, както и за осигуряване на закрила. Нуждата от удовлетворяване на потребности като храна, вода, дрехи и други консумативи обаче остава належаща.

За съжаление икономическата и здравна криза, предизвикани от Covid-19 и болката от загубата са предпоставка за трудности от страна на родителя. Той е поставен пред изпитанието да се грижи за 11-годишно дете, за да успее да го задържи до себе си.. Михаил е изправен пред ситуации, които предизвикват у него чувство на неудовлетвореност, тъга, вина, а дори и бариери при общуването с детето. Емоционалното състояние на детето е крехко, то е отраснало в семейство в неравностойно положение, с ниски доходи, при лоши условия, детето е от малцинствен етнически произход и в риск от настаняване в социална институция.

Благодарение на средствата по проект „Красиво утре по време на COVID- 19” на Сдружение „Красиво утре“, осигурени по програма „ИРИС“ към Фондация „Работилница за граждански инициативи“, Сдружението подпомага на семейство с доставка на хранителни продукти и със социално-психологическа подкрепа.

Сподели!