"Стандартите за добро управление на гражданска организация" представляват професионален, вътрешно-общностен механизъм за развитие на гражданските организации у нас. Досега общо 57 организации са поели ангажимента да следват принципите на саморегулация, прилагайки Стандартите.

В края на 2020 г., след консултации с група неправителствени организации, включително Български дарителски форум, Фондация B-Cause, Национална мрежа за децата, ние от ФРГИ решихме да подновим процеса на саморегулация на НПО сектора. Актуализирахме разработените през 2010 година от нас Стандарти, включихме нови сфери на дейност, повечето от тях свързани с различни аспекти от процеса на набирането на средства – отчетност пред дарители, процента на таксите от платформите за набиране на средства и др.

Ако Вие ….

1/ Имате кауза;

2/ Заставате зад принципите за зачитане на човешките права и свободи;

3/ Искате да сте част от общност със стандарти и добри практики;

4/ Искате да привличате дарители, доброволци и партньори;

5/ Имате професионален или доброволен екип;

6/ Прилагате прозрачност,отчетност и контрол;

7/ Вярвате в смисъла на гражданското участие;

8/ Работите за утвърждаване ролята на гражданските организации за развитието на българското общество.

…то тогава „Стандартите за добро управление на гражданска организация“ са истинският регулатор, който ще Ви държи нащрек за смисъла на целенасочените, добронамерени и професионални усилия на вашата организация, в процеса на постигне на мисията на организацията Ви.

Всяка гражданска организация, която смята, че стандартите са важна стъпка в организационното развитие и иска да приеме „Стандарти за добро управление на гражданска организация“ в своята работа, е добре дошла да се присъедини. Научете повече за Стандартите и как Вашата организация може да се включи на следния линк.

Сподели!