14 български учители и ученици ще представят креативни идеи за преподаване на STEM дисциплините на 13-ия европейски фестивал „Наука на сцената“. Към българската делегация се присъедини и служебният заместник-министър на образованието и науката – Наталия Митева.

Събитието се провежда в периода 12-15 август 2024 г. в Турку, Финландия, като в него участват 450 учители от начални и средни училища от цяла Европа. Всички те ще представят своите най-креативни STEM идеи чрез различни формати – щандове, семинари, презентации, изложби и събития.

Българската делегация е избрана от Националния организационен комитет на българския фестивал „Наука на сцената” и е част от инициативата „Наука на сцената България“, която се управлява съвместно от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ) и развойния център на SAP в България.

Българското участие на фестивала в Турку ще предостави възможност на учителите от страната ни да демонстрират своите успешни проекти и да обменят опит с колеги от цяла Европа, допринасяйки за развитието на STEM обучението в България.

Фестивалът „Наука на сцената“ се организира от най-голямата европейска мрежа на преподавателите по STEM дисциплините – „Наука на сцената Европа“. Целта на тази мрежа е да вдъхновява интереса на учениците към науката и технологиите по забавен и ангажиращ начин, като стимулира иновациите в обучението и създава платформа за обмен на добри практики между учителите от различни страни.

 

Сподели!