Единадесетокласниците от варненската Първа езикова гимназия "изпълниха" залата, в която се проведе поредната среща между ученици и журналисти, в рамките на инициативата на Фонд "Валя Крушкина" - "Журналисти в училище". Техен гост бе журналистката от БНТ, Мария Чернева. 

"Срещата бе повече от прекрасна! Влязох в огромна, пълна с любопитни ученици, зала. Присъстваха там по изцяло тяхно желание и бяха изключително анктивни! Беше истинско удоволствие.." - сподели своето възхищение Мария.

IMG_0763.JPG

На срещата присъства и директорът на училището, както и представители на учителския колектив. В следствие на добрата дискусия, възникна идеята подобен тип срещи с журналисти да се превърнат в повтаряща се практика за гимназията.

IMG_0761.JPG
IMG_0762.JPG
IMG_0766.JPG
IMG_0768.JPG

Инициативата „Журналисти в училище“ се провежда за девети пореден път. Тя има за цел да повиши медийната грамотност на младите хора, да стимулира сформирането на гражданска позиция и да допринесе за кариерния им избор. „Журналисти в училище“ е инициатива на Фонд „Валя Крушкина“ при Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Сподели!