Вчера ученици от 3 училища в Карлово, Сопот и Кърнаре получиха учебници, тетрадки, химикалки и други учебни материали. Подкрепата е осигурена от кампания ПОМАГАМЕ, обединила няколко граждански организации около мисията да подкрепят засегнатите от наводненията в региона на Карлово хора. Това са Фондация „Работилница за граждански инициативи“ /ФРГИ/, Фондация Bcause, Български дарителски форум /БДФ/ и Национална асоциация на доброволците в Република България /НАРБ/.

20221010_142849.jpg

20221010_142852.jpg

Илияна Николова /ФРГИ/, Теодора Бакърджиева /БДФ/ и Ясен Цветков /НАРБ/, част от хората, които стоят зад кампанията, се срещнаха лично с директорите на трите учебни заведения. На срещата бяха връчени необходимите материали, като директорите предварително бяха уточнили нуждите на децата. По-долу в прикачен файл публикуваме списък с точните материали, които са осигурени за децата. В момента се работи по идентифициране на нуждите на техните семейства и каква допълнителна подкрепа може да им бъде предоставена.

От началото на дарителската кампания до сега са набрани над 156 000 лева от индивидуални дарители и големи компании. Bosch Bulgaria също подпомогна кампанията - Bosch Engineering Center Sofia дари 30 000 лв., а Bosch.IO - 20 000 лв.

Кампанията все още е отворена за дарения. Средствата се набират по няколко начина. Всеки българин може да дари 1 лев в подкрепа на пострадалите от потопа, като изпрати SMS с текст DMS POMAGAME на кратък номер 17 777

Дарение може да се направи и онлайн чрез кредитна карта (Visa или MasterCard), ePay или IRIS Solutions, както и с превод по банкова сметка на портала www.dmsbg.com, както и през Платформата.bg 

Припомняме, че в началото на месец септември силен порой разруши домовете на стотици хора в Карловско. Водата отнесе жилищата на стотици български семейства, които в момента се опитват да възстановят щетите - наводнени къщи, дворове, загубен поминък, посеви, обзавеждане и т.н.

Прикачени файлове

Сподели!