Конкурсът към най-голямата европейска инициатива за дигитално образование - "Запознайте се и програмирайте" 2022 официално приключи. Българските неправителствени организации и читалища ни изпратиха цели 89 идеи за събития по програмиране и дигитални умения. След оценка на предложенията, одобрихме 68 събития на 24 организации от 17 населени места в страната.

В шестото издание на конкурса се включиха общо 21 европейски държави с 1680 подадени идеи за събития. За сравнение, в миналогодишното издание подадените идеи са 1992, но с 35 участвали държави.

Подготовката за реализацията на първите събития у нас започна, като в това издание, след 2 години пауза, поради опасност от разпространение на COVID-19, ще се реализират събития и на живо и онлайн. 

Инициативата "Запознайте се и програмирайте" се организира за шеста поредна година от технологичната компания SAP, немската организация Haus des Stiftens gGmbH и партньорските организации от мрежата на TechSoup Европа. Целта им е да осигурят възможност на младите хора в Европа, на възраст от 8 до 24 години, да повишат своите дигитални умения, като подкрепят стотици събития по програмиране, организирани от неправителствени организации в различните страни - участници. В България организатор е Фондация „Работилница за граждански инициативи“, като българския партньор на TechSoup Европа.

Сподели!