Точно 20 дни преди да изтече крайният срок за конкурса по фонд INSPIRE, приключиха онлайн срещите, разясняващи конкурсната процедура. Срещите бяха общо четири, като в тях се включиха повече от 120 граждански активисти.

По време на онлайн срещите, участниците научиха подробности относно сроковете и допустимите дейности и се запознаха с формуляра за кандидатстване за безвъзмездно целево финансиране, базиран на методологията Outcome Mapping. В края на срещите всички присъстващи имаха възможност да получат отговор на своите въпроси лично от екипа на проекта.

Конкурсът по фонд INSPIRE е отворен до 1 октомври 2024 г., като кандидатстването става изцяло електронно, чрез Платформата за кандидатстване на ФРГИ тук.

Фонд INSPIRE ще предостави 1 620 000 евро за безвъзмездно целево финансиране за местни и национални проекти на граждански организации, които да работят в посока намаляване на насилието над деца и овластяване на жертвите на насилие. Повече за конкурса, можете да научите тук.

Фонд INSPIRE е част от проект INSPIRE: Подобряване на националната подкрепа за превенция, интервенция и отговор на насилието над деца и овластяване на жертвите. Проектът предвижда и обучителна програма за повишаване капацитета на подкрепените организации.

Проектът се реализира от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ) и Националната мрежа за децата (НМД) и е съфинансиран от Европейския съюз.

Ако сте пропуснали да участвате в онлайн срещите или в срещите на живо по градове, можете да задавате своите въпроси на електронен адрес: konkurs@frgi.bg В рамките на 10 работни дни ще получите отговор от екипа на ФРГИ.

Въпроси и отговори ще бъдат публикувани и в специално създадената за целта секция на сайта на проект INSPIRE тук.


Сподели!