Ако познавате журналисти, които смело защитават интересите на гражданите и отразяват важни социални теми, сега е моментът да ги номинирате  за годишните награди „Валя Крушкина – журналистика за хората“.

Всеки може да предложи номинация — както самите журналисти, така и трети лица. Важно е номинираните материали да са авторски и публикувани в периода от 11 септември 2023 до 10 септември 2024 г.

Наградите ще бъдат връчени в четири категории:

1. Пишещ журналист

2. Журналист от електронна медия

3. Снимащ журналист

4. Журналист - надежда

Оценяват се обективността, креативността и нестандартният подход при отразяването на темите. Победителите в отделните категории ще бъдат избрани от независимо жури. По традиция, измежду всички номинации, журито ще излъчи  тазгодишният носител на голямата награда „Валя Крушкина“.

Номинирайте, като попълните и изпратите формуляр за номинации на адрес: konkurs@frgi.bg в срок до 27 октомври 2024 г. Формулярът, както и подробни указания, ще откриете тук.

В досегашните 12 издания на конкурса са номинирани над 520 журналисти с повече от 1200 материала. През годините наградите се превърнаха в мерило за качествена журналистика. Те се приемат като сериозно признание за работата на наградените журналисти, както в гилдията, така и сред широката общественост.

Наградите на името на Валя Крушкина, както и инициативата „Журналисти в училище“ са част от дейността на Фонд „Валя Крушкина“, учреден при Фондация „Работилница за граждански инициативи“ през 2012 г.

Сподели!