Общо 75 е броят на подадените проекти тази година за финансиране в петото издание на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България - “Ти и Lidl за по-добър живот“, реализирана в партньорство с Фондация "Работилница за граждански инициатиив" и Български дарителски форум. Проектите са разпределени в трите тематични области на програмата: 17 за "Околна среда", 15 в област "Култура и историческо наследство" и най-много - 43 проекта в област "Образование".

Гражданските организации, разработили проектите, са от 35 населени места от 24 области от цяла България. Събраният фонд, който ще бъде разпределен между одобрените проекти тази година, е в размер на 200 000 лева, с което общата дарена сума от Лидл България по програмата за 5 години достига 915 000 лв.

„Щастливи сме, че вече пета година гражданските организации припознават “Ти и Lidl за по-добър живот“ като доверен партньор, който подпомага реализацията на техните вдъхновяващи идеи. Интересът към програмата показва и развитието на едно все по-активно гражданско общество. А най-ценното за нас е че оценката, която направихме наскоро на въздействието от нашата социално отговорна дейност, потвърждава, че проектите, които подкрепяме, имат реален принос за един по-качествен и пълноценен начин на живот на хората в различните краища на страната“, каза Милена Драгийска, изпълнителен директор на Лидл България.

Получените проекти в момента преминават през комплексен процес на оценяване. В първия етап кандидатурите се проверяват по административни критерии. Във втория се оценяват от експертно жури, а в последния трети етап думата ще имат служителите на Лидл България. Одобрените организации ще бъдат обявени през октомври месец. Те ще получат финансиране в размер до 10 000 лв. и трябва да бъдат реализирани в срок до 12 месеца след получаване на безвъзмездната финансова помощ.

Повече информация за инициативата: Ти и Lidl за по-добър живот - Lidl Лидл България

Сподели!