Младият журналист Кристиян Юлзари гостува на още едно училище в рамките на инициативата "Журналисти в училище" към Фонд "Валя Крушкина". Инициативата среща ученическите въпроси с журналистическите отговори. Този път въпросите задаваха ученици от СУ "Панайот Волов", гр. Бяла, по покана на старши учител Мария Симеонова. Ето какви са впечатленията на госпожа Симеонова от участието им в деветото издание на инициативата.

"Срещата с Кристиян Юлзари беше ползотворна и вълнуваща за нашите ученици. Те с интерес изслушаха разказа му за предимствата и недостатъците на професията "Журналист", върху какви разследвания е работил, с какви трудности се е срещал при своята работа. Кристиян сподели с участниците в срещата и своето мнение за актуални въпроси, които вълнуват младите хора в България. Наблегна на това как децата да различават фалшивите от истинските новини. Учениците задаваха въпроси и участваха с интерес.

Пожелаваме успехи на Кристиян Юлзари в журналистическата му работа и в бъдещото му развитие. Благодарим на Фонд "Валя Крушкина" за тази среща! Пожелаваме си до нови срещи с журналистите на България!"

285882561_775682490269824_2978219558452250339_n.jpg

Инициативата „Журналисти в училище“ се провежда за девети пореден път. Тя има за цел да повиши медийната грамотност на младите хора, да стимулира сформирането на гражданска позиция и да допринесе за кариерния им избор. „Журналисти в училище“ е инициатива на Фонд „Валя Крушкина“ при Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Сподели!