Най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България – „Ти и Lidl за по-добър живот“ стартира днес. В периода от 13 май до 10 юни включително, компанията ще дарява по 3 стотинки от всеки касов бон, а събраният фонд ще се използва за подкрепа на обществено значими проекти, които помагат на хората в различните региони от страната да водят по-качествен и пълноценен начин на живот. Инициативата се реализира за четвърта година в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

Гражданските организации от цялата страна могат да кандидатстват за финансиране до 28 юни в следните три приоритетни области: образование, култура и историческо наследство и околна среда. Одобрените проекти ще получат финансиране до 10 000 лв., като те трябва да бъдат реализирани в период от 8 до 12 месеца. Инициативата не изисква финансов принос от кандидатите.

Всички получени кандидатури ще преминат през няколко етапа на оценяване – административна оценка, оценка от експертно жури, оценяване от служители на Лидл България. Одобрените проекти ще станат ясни в началото на октомври.

Ако имате идея, с която да допринесете за по-добрия живот на Вашата общност, кандидатствайте в четвъртото издание на Инициативата! Научете как на следния линк.

Сподели!