На 9 и 10 септември 2024 г. от 16: 00 ч. ще се проведат заключителните информационни срещи относно конкурса по Фонд INSPIRE.

По време на първата среща, 9 септември, ще бъде предоставена подробна информация за процедурата на конкурса, включително крайни срокове, начин на кандидатстване, допустими проектни дейности и видове проекти. Освен това ще бъдат обсъдени и необходимите документи за участие в конкурса.

Втората среща, която ще се състои на 10 септември, ще даде детайлни разяснения за попълването на формуляра за кандидатстване за безвъзмездно финансиране, съобразено с методологията Outcome Mapping.

Срещите са отворени за граждански организации (сдружения, фондации, училищни настоятелства, читалища), които работят в областта на намаляването на насилието над деца и подкрепата на жертвите на насилие и имат интерес да участват в конкурса.

Желаещите имат възможност да се включат както в една от срещите, така и в двете. Регистрацията може да бъде направена от тук. Моля, обърнете внимание, че линк за участие в онлайн срещите ще бъде изпратен само на регистрираните участници.

Информационните срещи през септември са последната възможност за кандидатите да получат разяснения и отговор на своите въпроси в реaлно време, лично от организаторите на конкурса.

Подобни онлайн срещи вече се проведоха през месец юли и дадоха възможност на над 60 участници да научат повече за възможностите за финансиране в рамките на фонд INSPIRE. Преди това, след обявяването на конкурса, бяха организирани 6 информационни срещи на живо в 6 различни града на страната. В тях взеха участие повече от 140 граждански активисти от цялата страна.

Повече за Фонд INSPIRE

Фонд INSPIRE ще предостави 1 620 000 евро за безвъзмездно целево финансиране за местни и национални проекти на граждански организации, които да работят в посока намаляване на насилието над деца и овластяване на жертвите на насилие. Конкурсът в рамките на фонда стартира на 15 юли 2024 г. Повече за конкурса, можете да научите тук.

Фонд INSPIRE е част от проект INSPIRE: Подобряване на националната подкрепа за превенция, интервенция и отговор на насилието над деца и овластяване на жертвите. Проектът предвижда и обучителна програма за повишаване капацитета на подкрепените организации.

Проектът се реализира от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ) и Националната мрежа за децата (НМД) и е съфинансиран от Европейския съюз.

Сподели!