Вълнуващи приключения и нови знания и умения донесе летният лагаер за 10 деца, лишени от родителски грижи. Лагерът се проведе в Китен и продължи шест дни. В него участваха деца и младежи на възраст от 9 до 17 г., настанени в смейния център на фондация „Сийдър“ в Казанлък.

Срещата с морето беше първа за половината от участниците. „Трудно се описва радостта в очите на дете при първата среща с пясъка и вълните. Емоциите преливаха както за тях, така и за нас от екипа на фондацията – щастливи, че можем да им осигурим тези моменти.“, споделят организаторите от фондация „Сийдър“.

Лагерът предостави възможност на децата да се включат в разнообразни дейности, които не само развиват техните умения, но също така насърчават социалното им взаимодействие и самочувствие. На плажа участниците се участваха в различни активности – от събиране на миди, през каране на водно колело до уроци по плуване. Наред с това обаче, те се включиха в културни и образователни инициативи, които допринесоха за разширяване на техните хоризонти и насърчиха личностното им развитие. По време на лагера всички посетиха важни забележителности за в Китен и Бургас и научиха повече за културно-историческия живот на двата български града.

Лагерът подпомогна децата да чувстват подкрепени, обгрижени и да изградят ценни спомени, които ще останат с тях дълго време. „Емоциите, които децата изпитаха по време на морския лагер ще останат дълго в техните мисли и те вече имат смелостта да мечтаят за следващото приключение.“, категорични са организаторите.

Летеният лагер за деца в неравностойно положение се осъществи с финансовата подкрепа на Pepco България в рамките на програма PEPCOlandia, която се изпълнява в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Той е един от осемте проекта на граждански организации, подкрепените в пилотното за страната издание на програмата. Всички подкрепени инициативи са предложени от служители на компанията и насочени към деца и младежи от техните общности.

Сподели!