В средата на юли се проведоха две събития под шапката на проект „За по-чиста природа днес, утре и завинаги“, финансирани в рамките на инициативата на Лидл България - "Ти и Lidl за по-добър живот".

Първото се състоя в старозагорското село Лясково. Над 30 деца, родители и техни роднини с голямо любопитство изслушаха разказа на екипа на Зелени Балкани за дейностите на Спасителния център и за спасяването на дивите животни.

Акцент в презентацията им беотпадъкът, който хората генерират и който е причина за страданието на много диви животни.

Второто посещение бе на територията на Природен парк „Витоша“. Там екипа гостува на събитие, организирано за служителите на голяма банка. В присъствието на над 200 човека от цялата страна, отново се проведе дискусия за отпадъците на хората, проблемите, които те създават и как, изхвърляйки боклука си в природата, хората всъщност замърсяват собствения си дом.

Птици, преминали процес на рехабилитация в Спасителния център полетяха от ръцете на участниците и на двете събития. А макетът на щъркелово гнездо с отпадъци, изработен в рамките на дейностите по проект „За по-чиста природа“ на Зелени Балкани и малкото щъркелче в него, оплетено в сезал, нагледно демонстрира на присъстващите огромния проблем с човешките отпадъци.

IMG_6189-44626.jpg
IMG_6072-44615.jpg

Дейностите се реализират по проект „"За по-чиста природа - днес, утре и завинаги". Настоящият проект се осъществява благодарение на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“, в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

Сподели!