Социални мрежи, честна и емоционална комуникация и лични истории са само част от тактиките за противодействие на фалшивите новини и подмяната на понятия, които се разпространяват по повод джендър истерията в България. Това сподели Мануела Попова от Bilitis Foundation по време на традиционната среща на Алумни клуба към Инициативата.

Мануела е едно от лицата на Bilitis Foundation, която развива, подкрепя и овластява ЛГБТИ общността в България. Фондацията подкрепя хората да могат да изразяват себе си свободно, да се чувстват добре и да усещат сигурност.

По време на срещата тя разказа какво е да работиш за кауза, която предизвиква полюсни мнения в обществото и как може да се противодейства на целенасочените атаки срещу това страната ни да бъде едно по-сигурно място за ЛГБТИ общността.

Разговорът с Мануела е част от регулярните срещи на Алумни клуба към Инициативата. Той обединява 60-те младежки лидери, преминали през обучителната програма на проект „Инициатива за изграждане на следващо поколение граждански лидери“.

Клубът има за цел да създаде поле за обмяна на опит и изграждане на стратегически партньорства между младежките лидери за реализиране на общи каузи.

В рамките на „Инициативата“ бяха подкрепени общо 60 младежки лидери от 50 различни организации от цялата страна. Всички те са посветени на различни каузи – от екология, през права на човека, до подкрепа на уязвими групи и работа с деца. В период от четири години, разпределени в две групи по 30 участника, младежките лидери преминаха поредица от обучения за изграждане на организационен капацитет и умения за справяне с предизвикателствата пред съвременното гражданско общество.

Сподели!