Снимка: https://bit.ly/Karierenforum

В началото на юни месец в двора на Факултета по математика и информатика /ФМИ/ на Софийския университет се проведе Форума на кариерното развитие на Факултета. Tой се провежда под мотото "Знам и искам да го докажа". На събитието присъстваха официални лица от университета, студенти и представители на 75 фирми. Провеждането му осигури възможност за среща на живо между работодателите и студентите от всички факултети на Софийския университет и студенти от други университети.

Форумът за кариерно развитие е първата инициатива на Фонд „ФМИ инициативи“, създаден при Фондация „Работилница за граждански инициативи“ през 2018 година. Фондът цели да стимулира развитието на математиката и информатиката в България, като създава възможности за професионално, научно и кариерно развитие на преподаватели, студенти, учители и ученици.

Фондът Фонд „ФМИ инициативи“ е още една инициатива, чрез която ФРГИ работи активно в подкрепа на ученици, студенти и преподаватели в областта на математиката, информатиката и информационните технологии. Фондът е пример за частна дарителска подкрепа в името на кауза.

Сподели!