От 22 до 25 юли 2024 г. в Априлци се проведе лятна академия за 30 младежи от Русе, организирана от Сдружение „Вдъхновение“.

По време на академията, участниците имаха възможността да прекарат качествено своето свободно време, като се включиха в разнообразни работни ателиета и активности на открито. Сред тях бяха танцови уъркшопи, обучения по методите на неформалното образование, походи в природата и игри на открито. Младежите не само се забавляваха, но и развиваха своите умения за комуникация и работа в екип, водейки някои от дейностите сами.

„Лятната академия беше изключително интересно и забавно преживяване! Въпреки че в началото се притеснявах да участвам, в края всички станахме добри приятели. Игрите и обученията бяха изключително забавни и обогатяващи.“, споделя Габриела Бухлева, участник в академията.

PEPCOLandia2.jpg

Организаторите отчитат ползите от инициативата за личностното развитие на младите хора. Според тях академията не само предлага разнообразие и забавление по време на лятната ваканция, но и съдейства за личностното развитие на младите хора, като насърчава тяхната креативност, лидерски умения и социална ангажираност. 

„В рамките на тези четири дни, създадохме среда, в която участниците забравиха за своите мобилни телефони и се съсредоточиха върху директното общуване и съвместните занимания.“, споделят от сдружение „Вдъхновение“.

PepcoLandia3.jpg

Лятната академия за младежите от Русе се осъществява с финансовата подкрепа на Pepco България в рамките на програма PEPCOlandia, която се изпълнява в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Тя е един от осемте проекта на граждански организации, подкрепените в пилотното за страната издание на програмата. Всички подкрепени инициативи са предложени от служители на компанията и насочени към деца и младежи от техните общности.

„Пепко е поредната компания, която насърчава гражданското участие и на своите служители - да предложат инициатива, и на гражданските организации - да търсят решения за развитието на децата и младежите от тяхната общност. По този начин има съвместен отговор на компанията, на служителите и на гражданските организации за развитието на българските деца и младежи. Благодарим на Пепко, която е още една компания, доверяваща се на ФРГИ за управлението на дарителската ѝ програма.“, коментира Илияна Николова, изпълнителен директор на ФРГИ.

През тази година програма PEPCOlandia се осъществява в 5 страни – Полша, Румъния, България, Италия и Чехия. До момента в Полша, Румъния и България са финансирани 225 проекта. У нас инициативите ще допринасят за развитието на талантите и интересите на над 1500 деца и младежи, част от които са в неравностойно положение.


Сподели!