На 7 юни 2024 г. в гр. София се проведе първата информационна среща за конкурса по фонд INSPIRE. Събитието събра над 30 представители на граждански организации -  фондации, сдружения, училищни настоятелства и читалища.

По време на срещата участниците се запознаха подробно с възможностите и изискванията за кандидатстване в конкурса по фонд INSPIRE. Те получиха подробни разяснения относно  срока за кандидатстване, начина на кандидатстване, видовете проекти, необходимите документи за кандидатстване, времетрането на проектите и др.

В края на срещата всеки участник имаше възможност да зададе лично своите въпроси по отношение на конкурсната процедура.

Информационни срещи предстоят в Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна и Русе. График на срещите и линк за регистрация за всяка една една от тях, можете да откриете тук.

IMG_6017.jpeg
IMG_6017.jpeg

Фонд INSPIRE е част от проект INSPIRE: Подобряване на националната подкрепа за превенция, интервенция и отговор на насилието над деца и овластяване на жертвите. Проектът предвижда и обучителна програма за повишаване капацитета на подкрепените организации. Проектът се реализира от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ) и Националната мрежа за децата (НМД) и е съфинансиран от Европейския съюз.

Сподели!