Aко искате да разберете повече за конкурса по фонд INSPIRE, регистрайте се за участие в първите онлайн информационни срещи относно конкурсната процедура. Срещите ще се проведат на 23 и 24 юли 2024 г. и са насочени към граждански организации (сдружения, фондации, училищни настоятелства, читалища), които работят в посока намаляване на насилието над деца и овластяване на жертвите на насилие.

По време на първата среща на 23.07.2024 г. участниците ще получат детайлна информация относно конкурса – срокове и начин за кандидатстване, видове проекти и допустими дейности. Наред с това ще бъдат представени и необходимите документи за участие в конкурсната процедура.

Втората среща на 24.07.2024 г. ще включва подробни разяснения за попълването на формуляра за кандидатстване за безвъзмездно целево финансиране, в съответствие с методологията Outcome Mapping.

Желаещите могат да се включат както в една от срещите, така и в двете. Регистрацията става от тук. Моля, имайте предвид, че само регистрираните участници ще получат линк за присъединяване към онлайн срещите.

Повече за Фонд INSPIRE

Фонд INSPIRE ще предостави 1 620 000 евро за безвъзмездно целево финансиране за местни и национални проекти на граждански организации, които да работят в посока намаляване на насилието над деца и овластяване на жертвите на насилие. Конкурсът в рамките на фонда стартира на 15 юли 2024 г. Повече за конкурса, можете да научите тук.

Фонд INSPIRE е част от проект INSPIRE: Подобряване на националната подкрепа за превенция, интервенция и отговор на насилието над деца и овластяване на жертвите. Проектът предвижда и обучителна програма за повишаване капацитета на подкрепените организации.

Проектът се реализира от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ) и Националната мрежа за децата (НМД) и е съфинансиран от Европейския съюз.

Сподели!