На 7 юни 2024 г. в гр. София, в Resonator (ул. 20 април 13) от 15:30 ч. ще се проведе първата информационна среща за конкурса по фонд INSPIRE. Регистрация за участие в срещата, можете да направите на този линк.

В срещата са поканени да се включат представители на граждански организации – фондации, сдружения, училищни настоятелства и читалища. По време на срещата участниците ще се запознаят подробно с възможностите и изискванията за кандидатстване в конкурса по фонд INSPIRE.

Фондът ще предостави 1 620 000 евро за безвъзмездно целево финансиране за местни и национални проекти на граждански организации, които да работят в посока намаляване на насилието над деца и овластяване на жертвите на насилие. Конкурсът ще бъде отворен през месец юли тази година.

Информационни срещи предстоят в още пет български града – Стара Загора, Пловдив, Русе, Варна и Бургас.

Фонд INSPIRE е част от проект INSPIRE: Подобряване на националната подкрепа за превенция, интервенция и отговор на насилието над деца и овластяване на жертвите. Проектът предвижда и обучителна програма за повишаване капацитета на подкрепените организации. Проектът се реализира от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ) и Националната мрежа за децата (НМД) и е съфинансиран от Европейския съюз. Проектът е с продължителност от три години, в които ФРГИ ще отговаря самостоятелно за предоставянето на финансирането на проектите, а НМД – за изграждането на капацитет на организациите.

Сподели!

Свързани статии