На 20 юни от 15:30 ч. в Хотел Рига, град Русе ще се проведе последната присъствена информационна среща за представяне на фонд INSPIRE. Срещата ще събере представители на фондации, сдружения, училищни настоятелства и читалища от Русе и региона, които имат интерес към темата за намаляване на детското насилие. Можете да се регистрирате за участие от следния линк.

По време на събитието ще бъдат представени възможностите за кандидатстване за безвъзмездно целево финансиране по Фонд INSPIRE. Фондът ще предостави 1 620 000 евро за безвъзмездно целево финансиране за местни и национални проекти на граждански организации, които да работят в посока намаляване на насилието над деца и овластяване на жертвите на насилие. Конкурсът ще бъде отворен през месец юли тази година.

Фонд INSPIRE е част от проект INSPIRE: Подобряване на националната подкрепа за превенция, интервенция и отговор на насилието над деца и овластяване на жертвите. Проектът предвижда и обучителна програма за повишаване капацитета на подкрепените организации. Проектът се реализира от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ) и Националната мрежа за децата (НМД) и е съфинансиран от Европейския съюз. Проектът е с продължителност от три години, в които ФРГИ ще отговаря самостоятелно за предоставянето на финансирането на проектите, а НМД – за изграждането на капацитет на организациите.

Информационните срещи се провеждат в шест български града – София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна и Русе. График на срещите, можете да видите тук. След обявяването на конкурса ще се проведат и четири онлайн обучения относно процеса на кандидатстване, включително подаване на формуляра и разясняване на методиката, по която се разработва формуляра.

Сподели!