През април и май месец тази година Фондация „Работилница за граждански инициативи“/ФРГИ/, която управлява платформата за дарения на лецензиран софтуер за НПО -TechSoup България, ще представи нова обучителна поредица Уебинари - „TechSoup обучителна сряда за НПО“, в подкрепа на неправителствените организации у нас. В продължение на два месеца екипа на Фондацията, съвместно с професионалисти от няколко области на технологичния свят, ще представят по един Уебинар на седмица на специфична тематика безплатно.

Поредицата цели да представи различни аспекти от работата на неправителствените организации от гледна точка на технологииите, като прилагането на правилните технологични инструменти в дадена НПО структура.

Срещите ще се провеждат всяка сряда от 16 часа в платформата за видео и аудио разговори и конференции, Zoom. Регистрацията за всеки уебинар ще се осъществява през платформата за организиране на събития, Evedo, като тя ще бъде отворена до 10 часа в деня на съответния Уебинар.

Първият обучителен уебинар ще се състои на 21-ви април, а темата е „Какво е Techsoup?”. Уебинарът е за всички неправителствени организации, които искат да научат повече за платформата или желаят да допълнят своите знания и умения за работа с нея. Записването става през този линк.

В поредицата ще бъдат включени и следните теми: “Как да използваме платформата Zoom?”, “Създаване на онлайн среща?”, „Ангажиране на аудитория“, „Киберсигурност за НПО“, „Защо да използваме Облак в нашето НПО?“, „Защо да използваме софтуер за управление на проекти?“ и други.

ФРГИ ще публикува своевременно информация и линк за регистрация за всяка една от предстоящите срещи. Те ще бъдат в рамките на 40 минути, като са предвидени още 20 минути за допълнителни въпроси от страна на участниците в обученията.

С тази поредица ФРГИ доказва своята отдаденост в мисията да бъде винаги в подкрепа на неправителствените организации у нас и да им предоставя полезни ресурси, отговарящи на актуалните им нужди.

TechSoup България е единствената програма у нас за технологични дарения за НПО, читалища и обществени библиотеки. Програмата е ориентирана изцяло към неправителствените организации и нуждата им от технологична подкрепа за тяхната важна за обществото работа. Програмата стартира у нас през 2009 г. в резултат на партньорството между базираната в Сан Франциско организация TechSoup Global и Фондация „Работилница за граждански инициативи".

Сподели!