На 19 юни от 15:30 ч. в Социалната чайна на ул. Преслав 53 във Варна ще се проведе информационна среща за представяне на фонд INSPIRE. Срещата е отворена за представители на граждански организации от Варна и региона, които работят по темата с насилието над деца. Участието става след предварителна регистрация на този линк.

По време на срещата ще бъдат представени възможностите и условията за кандидатстване за безвъзмездно целево финансиране по фонд INSPIRE – срок за кандидатстване, начин на кандидатстване, видовете проекти, необходими документи за кандидатстване, времетрането на проекти и др.

Фонд INSPIRE е част от проект INSPIRE: Подобряване на националната подкрепа за превенция, интервенция и отговор на насилието над деца и овластяване на жертвите. Проектът предвижда и обучителна програма за повишаване капацитета на подкрепените организации. Проектът се реализира от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ) и Националната мрежа за децата (НМД) и е съфинансиран от Европейския съюз.

Информационните срещи се провеждат в шест български града – София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна и Русе. График на срещите, можете да видите тук. След обявяването на конкурса ще се проведат и четири онлайн обучения относно процеса на кандидатстване, включително подаване на формуляра и разясняване на методиката, по която се разработва формуляра.

Сподели!