Споделяме с Вас важна информация, касаеща предстоящи промени в дарителската програма на Microsoft в платформата TechSoup, които могат да засегнат планирането на бюджета и разходите на Вашите организации, свързани с технологични ресурси.

Обръщаме вниманието Ви към новата публикация на Microsoft, свързана с Технологиите в подкрепа на социални каузи /Microsoft's Tech for Social Impact group/, която обяснява какви промени ще настъпят в първоначалната стратегия на Microsoft Cloud, подкрепаща организации с нестопанска цел. Промените, които са обявени в статията, ще влязат в сила от 4-ти април 2022 г. и са продиктувани от по-добрите възможности, които базираните на Microsoft Cloud продукти дават на НПО. Партньорството между TechSoup и Microsoft даде възможност на над 394 000 организации по цял свят да получат достъп до най-модерните технологични решения, за да могат по-добре да реализират своите каузи.

В следващите параграфи сме обобщили промените, които касaят дългогодишната дарителска програма на Microsoft в TechSoup. Даваме си сметка, че планираните промени ще променят Вашите бюджети за поддръжка на технологичния ресурс на Вашето НПО и опита, който имате с платформата TechSoup. Ние сме готови да отговорим на Вашите въпроси и да Ви помогнем при избора на опции и ресурси, с чиято помощ да реорганизирате плановете си. За въпроси, пишете ни директно на techsoup@frgi.bg.

Как ще се промени дарителската програма на Microsoft в TechSoup?

● С няколко съвсем малки изключения, които са описани по-долу, продукти с постоянен, базиран на място лиценз, няма да се предлагат след 4-ти април 2022 г. Повечето от функциите на тези продукти обаче могат да се заменят с дарени облачни продукти от палитрата на Microsoft , включително десктоп приложения, които могат да се свалят от облака.

*Терминът "постоянно базиран лиценз" се отнася за самостоятелни, на практика безсрочни лицензи, които потребителите инсталират на определени устройства и които могат да се използват без връзка с Интернет (напр., Офис стандарт). До 04.04.2022 тези продукти все още ще може да се поръчат от TechSoup, но след тази дата те ще влязат в каталога на продукти с намаления, като цената им ще бъде 60-75% от търговската цена. Това в повечето случаи ще означава, че разходите за такъв софтуер ще са 3-5 пъти по-високи отколкото са сега, когато за тях се заплаща само административна такса.

Продуктите които ще останат в каталога на Microsoft на платформата TechSoup като дарения след 4-ти април 2022 са:

  • Постоянно базиран лиценз за Windows Pro като дарение.

*Повече продукти с постоянно базирани лицензи като дарения ще се предлагат само на организации, които предлагат устройствата си за обществено ползване като библиотеки, обучителни центрове или компютърни зали за обществено ползване. Тези организации ще имат достъп до специално разработени за тях оферти с дарени продукти при условие, че докажат, че устройствата, за които ги получават, са с публичен достъп.

  • Всички НПО, регистрирани в обществена полза, ще продължат да имат достъп до облачните продукти на Microsoft като дарения или на преференциални цени. Някои от тези дарения включват същите продукти, които сега са налични като постоянно базирани лицензи, но с подобрени характеристики и сигурност. Тези оферти за облачни продукти също са обект на допустимост и изисквания при използването им. Тези оферти включват:

- Microsoft 365 Business Premium който ще продължи да е безплатен за до 10 потребители и включващ имейл, десктоп апликации (като, Office 365, приложения като Word, Excel, PowerPoint, OneDrive), пространство за съхранение на файлове и споделяне, уеб конференции и срещи, аудио и видео устройства с просто управление и най-модерни защити.

- Microsoft 365 Business Basic лицензите ще продължат да се предлагат безплатно за до 300 потребители и включват имейл, облачно пространство за съхранение на файлове, уеб конференции и месинджър, аудио и видео устройства и много други приложения.

○ Планът Power Apps Per App за създаване на ниско кодови и безкодови потоци е достъпен за до 10 места.

  • Oрганизациите може да се възползват и от $3,500 в услуги на Azure за година от Microsoft, в страните, където Azure е наличен.

*Моля обърнете внимание: Microsoft използва термина "грантови оферти" за безплатните си дарения. Условията за допустимост и изискванията на донора могат да бъдат намерени тук

Какво може да направи TechSoup за вас в тази ситуация?

Преминахме през много програмни промени, тъй като моделите за доставка на софтуер се промениха значително – от разпространението им на дискети и CD-та, до поддръжка за организации при прехода им към облака. Тъй като идентифицирате нови нужди и напредвате с приемането на цифровите инструменти, ние ще адаптираме услугите си. Засега искаме да знаете, че сме тук, за да:

● Отговорим на въпросите Ви и да осигурим обратна връзка. Свържете се с нас за помощ и с идеи как можем най-добре да Ви помогнем.

Проведем онлайн срещи с Вас и да отговори на всички Ваши въпроси. Уебинарите ще бъдат два на брой, за всички страни, които са част от мрежата Техсуп, ще бъдат оргнизирани от TechSoup Global и проведени на английски език. Регистрирайте се за тези уебинари тук.

● Поговорим с Вас за стратегията Ви за присъединяване към облака. Тук сме, за да Ви помогнем и да Ви дадем насоки и препоръки. Пишете ни на techsoup@frgi.bg.

● Да Ви подкрепим при реализирането на хибридни решения. Ние разбираме, че тези промени може да окажат влияние върху бюджета на Вашата организация, и искаме да Ви подкрепим при вземането на най-правилните решения. Ако имате нужда от повече постоянно базирани лицензи, помислете също да добавите към тях и продукти базирани на облака, за да гарантирате, че Вашият екип може да започне да записва документи в облака и да се запознае с използването на Teams, който е един идеален продукт за комуникация и сътрудничество в екипите. Разполагаме и със стотици други продуктови оферти и решения, за да гарантираме, че Вашата организация може да бъде дигитално устойчива. Следните ресурси могат да помогнат при разбирането на това, което е налично, и как можем да помогнем:

*Най-подходящите Microsoft 365 и Office 365 за вашата НПО

* Решения за дигитална устойчивост  /Вижте в списъка с предлагани продукти в линка/

● Да помогнем с подобряванто на уменията на екипите Ви. Независимо къде се намирате във Вашето технологично пътешествие, ние сме тук, за да помогнем. Пишете ни на techsoup@frgi.bg.

Сподели!