През септември 2022 година силна стихия отнесе домовете на десетки български семейства в Карловско. В този нелек момент български граждани се обединиха в името на солидарността и хуманността. Фондация "Работилница за граждански инициативи", заедно с Националната асоциация на доброволците в Република България, фондация BCause – в помощ на благотворителността и Български дарителски форум, инициираха кампания „ПОМАГАМЕ“, която и днес променя съдбите на засегнатите хора. Само за три месеца бяха събрани дарения на стойност от 199 000 лева.

Още в началото на кампанията бяха закупени и предоставени училищни помагала на стойност близо 3000 лева, включително учебници, сборници, раници, тетрадки и др., които бяха от съществено значение за домакинствата с деца в училищна възраст.

18 домакинства, чиито имоти бяха най-силно разрушени, получиха директна парична помощ в размер на по 11 хиляди лева.

Малко повече от година по-късно, работата по възстановяване продължава. С помощта на събраните средства, тези хората вдигат отново основите на своите домове. Две от семействата успяват да закупят нови къщи, а останалите усилено работят по това, да направят своите домове обитаеми отново.

Кампания „ПОМАГАМЕ!“ доказа, че когато в трудни времена хората се обединят, изпитанията на живота се преодоляват по-лесно.

Сподели!