Втората информационна среща за представяне на възможностите за безвъзмездно целево финансиране по фонд INSPIRE се проведе на 16 юни 2024 г. в Пловдив.

Събитието бе част от Годишната среща на Националната мрежа за децата, която е партньор по проект INSPIRE. По време на срещата участниците получиха подробни разяснения относно конкурса, който предстои да бъде обявен в рамките на фондa. Tе научиха какви са сроковете и начините за кандидатстване, видовете проекти, които ще бъдат подкрепени, както и какви са изискванията по отношение на времетраенето на проектите и документацията. В края на срещата всеки имаше възможност да зададе лично своите въпроси по отношение на конкурсната процедура.

IMG_6195.jpeg

Фонд INSPIRE ще предостави 1 620 000 евро за безвъзмездно целево финансиране за местни и национални проекти на граждански организации, които да работят в посока намаляване на насилието над деца и овластяване на жертвите на насилие. Конкурсът ще бъде отворен през месец юли тази година.

Фондът е част проект INSPIRE, който предвижда и обучителна програма за повишаване капацитета на подкрепените организации. Проектът се реализира от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ) и Националната мрежа за децата (НМД) и е съфинансиран от Европейския съюз. Проектът е с продължителност от три години, в които ФРГИ ще отговаря самостоятелно за предоставянето на финансирането на проектите, а НМД – за изграждането на капацитет на организациите.

Информационни срещи предстоят в Стара Загора, Бургас, Варна и Русе. График на срещите и линк за регистрация за всяка една една от тях, можете да откриете тук.

След обявяването на конкурса ще се проведат и четири онлайн обучения относно процеса на кандидатстване, включително подаване на формуляра и разясняване на методиката, по която се разработва формуляра.

IMG_6194.jpeg

Сподели!