Журналистът от Свободна Европа, Борис Митов, се срещна с ученици от ПЕГ "Екзарх Йосиф I" в град Ловеч. Срещата е част от инициативата "Журналисти в училище" към Фонд "Валя Крушкина". Борис гостува в "града на люляците" по покана на Иванка Драгнева. Ето какви са нейните впечатления от срещата:

"Темата беше нова и непозната за учениците и те не проявиха активност, но слушаха с интерес. В края на срещата останаха няколко деца, които имаха въпроси, но предпочетоха да ги зададат лично, не проявиха смелост да ги зададат пред всички останали. Получи се интересна дискусия и учениците останаха доволни. Вярвам, че подобен тип срещи дават увереност на учениците да бъдат любопитни и да се информират."

Инициативата „Журналисти в училище“ се провежда за девети пореден път. Тя има за цел да повиши медийната грамотност на младите хора, да стимулира сформирането на гражданска позиция и да допринесе за кариерния им избор. „Журналисти в училище“ е инициатива на Фонд „Валя Крушкина“ при Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Сподели!