Програма „Ти и Lidl за по-добър живот“ на Лидл България стана носител на наградата „Най-устойчива дарителска програма“ в конкурса „Най-голям корпоративен дарител“ 2020 г. Наградите се организират от Български дарителски форум и се връчват за 15-та поредна година. Целта е да отличат компаниите, допринесли за положителна промяна в обществото чрез прозрачни, устойчиви и ефективни програми и инвестирали различни ресурси (финансови, материални, доброволчески) в значими каузи.

„Ти и Lidl за по-добър живот“ се провежда в три последователни години и чрез нея „Лидл България“ подкрепя социалнозначими проекти на граждански организации в цялата страна в сферата на образованието, околната среда, културата, историческото наследство и здравословния начин на живот.

За да се съберат средства за програмата, се организира кампания, при която в рамките на четири седмици „Лидл България“ дарява по 3 стотинки на всеки касов бон за финансиране на важни каузи. В третото издание на програмата през 2019 г. са събрани 155 хил. лв., с които са подкрепени 22 проекта.

Общият брой кандидатури за трите издания на програмата е почти 1015, а общият фонд – 545 500 лв. С него са финансирани 73 проекта в 44 населени места в страната.

За тази инициатива „Лидл България“ работи съвместно с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

Екипът на Фондацията поздравява колегите от Лидл България, с които през 2019 година, както и през предходните две години на съвместна работа, осъществихме пълноценно и задълбочено партньорство, в осъществяването на каузата подобряване на качеството на живот в България, подкрепяйки значими социални проекти на неправителствени организации от цялата страна с частен дарителски ресурс.

Това признание за програма „Ти и Lidl за по-добър живот“ е поредното, което ни радва, след като миналата година програмата беше избрана за призьор в категория „Най-сполучливо партньорство между бизнес и НПО“ на 14-тото издание на наградите.

Благодарим за доброто приятелство! Вярваме, че и занапред ще имаме възможността да работим заедно и да се радваме на съвместни успехи, в развитието на общностите в България!

lidl4.JPG
Снимка 1 - Партньорство

thumb_910x0_940902.JPG
Снимка 2 - Подкрепени проекти 1

lidl3-obshta.JPG
Снимка 3 - Подкрепени проекти 2

Сподели!