„Ти и Lidl за по-добър живот“ с отличие на наградите „Най-голям корпоративен дарител“

Инициативата „Ти и Lidl за по-добър живот“ донесе приз на Лидл България и ФРГИ в категория „Най-сполучливо партньорство между бизнес и НПО“ на 14-те награди „Най-голям корпоративен дарител“ на Българския дарителски форум. Наградите отличават компании с устойчиви и прозрачни инвестиции в значими обществени каузи в страната. Официалната церемония по връчването на наградите се състоя вчера, на 21 ноември 2019 г., а нейн домакин беше Румен Радев, Президент на Република България.

Миналогодишните носители на наградата за най-добро партньорство - „Ейвън козметикс България“ и „Алианс за защита от насилие, основано на пола" връчиха статуетките и грамотите на тазгодишните победители. Наградата приеха Милена Драгийска, изпълнителен директор на Лидл България и Илияна Николова, изпълнителен директор на Фондация „Работилница за граждански инициативи“. 

Milena.jpg

„Ти и Lidl за по-добър живот“ е най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България, която се реализира в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ). Инициативата допринася за повишаване качеството на живот в различни региони в страната, като подкрепя социално значими проекти на граждански организации в следните 4 области: образование, околна среда, култура и историческо наследство и активен начин на живот. В досегашните си две издания 2017 г. и 2018 г., „Ти и Lidl за по-добър живот“ е подкрепила общо 51 социално значими проекта от цялата страна. Всеки един от тях е финансиран със сумата до 10 000 лв., а общата стойност на финансираните проекти през двете години е близо 390 000 лв. В момента се реализира третото издание на инициативата, което ще подкрепи още 22 проекта на граждански организации от 25 населени места в цялата страна.

Iliyana.jpg

Носителят на наградата за най-добро партньорство се избира от членовете на Българския дарителски форум. През различните издания на наградите, Фондация „Работилница за граждански инициативи“ е печелила наградата в тази категория и за други съвместни програми с бизнеса. През 2017 г. ФРГИ и Еврофутбол получиха отличието за програма „Спортни таланти“, а две години по-рано през 2015 г. ФРГИ спечели наградата заедно със SAP Labs България за програма „Спортни таланти“. 

all.jpg

Сподели!