Лидл България получи поредното признание за социално отговорната си политика. По време на тазгодишните награди за отговорен бизнес, организирани от Български форум на бизнес лидерите на 27 февруари 2020 година, най-голямата социално отговорна инициатива на компанията „Ти и Lidl за по-добър живот“ бе отличена в категорията „Инвеститор в обществото“. Сред оспорвана конкуренция от още 38 други кандидатури, инициативата на Лидл завоюва почетното второ място.

Наградата е благодарение на провелото се през 2019 г. трето издание на „Ти и Lidl за по-добър живот“, което за поредна година бе в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

Инициативата отразява стремежа на Лидл България да допринася за по-пълноценния и качествен живот на хората в различни региони в страната, като подкрепя социално значими проекти на граждански организации. Резултатът от миналата година е общо 22 нови инициативи в следните 4 области: образование, околна среда, култура и историческо наследство и активен начин на живот.

Вижте всички наградени тук.

Сподели!