• Как да повишим функционалната грамотност на учениците и интереса им към учебния процес?
  • Как да допринесем за повече зелени площи в градските пространства, училищните дворове и детските градини? 
  • Как да осигурим на децата и младежите с ограничени финансови средства повече възможности за здравословно хранене и практикуване на спорт?
  • Как в по-малките градове да популяризираме модерните артисти и арт пространствата, които не са дотам познати на широката публика?
 

Това са само част от въпросите, чиито адекватни отговори ще подкрепи най-новата финансираща инициатива „Ти и Лидл за по-добър живот“. Още от идентифицираните проблеми и въпроси, чието разрешаване ще подкрепи инициативата четете тук, във втората публикацията от поредицата допълнителни текстове в помощ на кандидатите. Първата, можете да откриете също тук. Припомняме, че в нея са представени дефиниции на четирите области, в които инициативата ще финансира проекти. Целта на публикациите в помощ на кандидатите е да им послужи като отправна точка при разработването на проектните предложения.

Екипът на програмата препоръчва на кандидатите да се запознаят подробно и с указанията и общите условия, преди да разработят предложението си за проект.

Припомняме, че участието в конкурса става чрез изпращане на попълнени документи за кандидатстване на електронен адрес: lidl@wcif-bg.org в срок до 25 юни 2017 г.

Документите за кандидатстване са публикувани на официалния сайт на инициативата -  lidl.bg/ti.

В конкурса могат да участват  неправителствени организации: сдружения, фондации, организации с нестопанска цел, читалища и училищни настоятелства от цялaта страна.

Програмата се реализира от Лидл България в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи" и Български дарителски форум и отразява стремежа на компанията да допринася за по-пълноценния и по-качествен живот на хората от различните региони.

Сподели!