Нови 22 социално значими проекта ще бъдат подкрепени в третото издание на най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“.

Най-много проекти ще бъдат подкрепени в областта на културата и историческото наследство – общо осем проекта. Шест от подкрепените инициативи са за образование, пет в за опазване на околната среда и 3 за активен начин на живот.

Проектите ще се реализират в рамките на една година – от октомври 2019 г. до октомври 2020 г., а всеки от тях ще получи максимално финансиране до 10 000 лв. Одобрените проекти са от 25 различни населени места от цялата страна, сред които селата Белозем, Левка, Никюп, Дуранкулак, Беласица, Коларово, Самуилово, Камена, Яворница, Ключ, Скрът и Габрене. Вижте списък с одобрените тук.

Всички проекти са избрани чрез конкурс, в който се включиха 214 организации от цялата страна. Получените кандидатури бяха оценени на три етапа. В първия етап проектите преминаха оценка по административен критерий. Тези, които отговаряха на административния критерии, преминаха в следващите два етапа на оценяване – оценка от експертно жури и от служителите на Лидл България.

„Ти и Lidl за по-добър живот“ е най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България и отразява стремежа на компанията да допринася за един по-пълноценен и по-качествен начин на живот на хората в различните региони на страната. От 13 май до 10 юни компанията отделяше по 3 стотинки на всеки касов бон, като със събраната сума ще подкрепи обществено значими проекти в цялата страна. В досегашните си две издания инициативата подкрепи 51 социално значими проекта в 27 населени места в страната. Общата сума, която до сега компанията е отделила за финансираните проекти надвишава 390 000 лв.

Инициативата се реализира в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

Сподели!