425 проекта от цялата страна кандидатстваха в най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България – „Ти и Lidl за по-добър живот“. Крайният срок за кандидатстване по програмата приключи на 25 юни 2017 г.

По програмата са кандидатствали проекти от общо 143 населени места в цялата страна. Най-много предложения идват от София – 137 проекта, следвани от Варна (24), Пловдив (17), Стара Загора (15) и Русе (12).

Най-много проекти в конкурса са получени от сдружения – 46,8 % от броя на всички кандидатури. На следващо място се подреждат читалища – 19,8 % и фондации – 16,2 %, следвани от училищни настоятелства – 10,8 %, спортни клубове и федерации – 3,5 % и други – 2,8 %. Пълният списък с кандидатите ще откриете във файла по-долу.

В момента всички получени проекти се оценяват по т.нар. административен критерий, като се проверява тяхната техническа обезпеченост и наличността на цялата документация. Проектите, които отговарят на административните критерии, ще преминат в следващите етапи на оценяване – оценка от експертно жури и от служители на Лидл България. Официално обявяване на резултатите и одобрените за финансиране проекти ще бъде на 2 октомври 2017 година на официалния сайт на инициативата lidl.bg/ti и на сайта на ФРГИ.

„Ти и Lidl за по-добър живот“ е най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България. Тя има за цел да подкрепи социално значими проекти в цялата страна и отразява стремежа на компанията да допринася за по-пълноценния и качествен живот на хората от различните региони. В периода 1 май – 25 юни 2017 Лидл България отделяше по 3 ст. от всеки касов бон. Събраните средства ще се използват за финансирането на стойностни проекти и идеи в областите образование, околна среда, култура и историческо наследство и здравословен начин на живот. Проектите, одобрени за финансиране, ще получат грант в размер до 10 000 лева.

Инициативата се реализира в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

Прикачени файлове

Сподели!

Свързани статии