Четири инициативи за въвеждане и развитие на STEM обучението ще бъдат подкрепени в седмото издание на програма „Знания за успех“. Инициативите целят да вдъхновят интереса на учениците към науката и технологиите и ще се реализират от училищните настоятелства на четири средни училища в градовете: Видин, Карнобат, Смолян и Дряново. Настоятелствата са избрани на конкурсен принцип измежду 14-те кандидатури, получени в рамките на конкурса. Пълен списък, вижте по-долу.

STEM обучението е фокус на програма „Знания за успех“ за трета поредна година. Поставяйки този фокус Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и SAP целят да вдъхновят интереса на учениците към науката и технологиите, както и да повишат качеството на преподаване на STEM дисциплините. Програмата е фокусирана върху малки населени места и изостанали райони, като целевата група са ученици от горен курс.

Програма „Знания за успех“ се реализира от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и развойния център на SAP в София за седма поредна година. През годините по програмата са подкрепени 51 проекта на училищни настоятелства в 28 града и четири села в страната. Благодарение на това над 20 000 ученици от цялата страна получиха равен достъп до образователен ресурс и повишиха представянето си в училище.

Програма „Знания за успех“ е носител на редица награди и отличия. През 2018 г. Център за приобщаващо образование награди SAP за бизнес, подкрепящ българското образование. За програмата SAP спечели второ място в категория „Инвеститор в обществото“ за 2016 г. на наградите на Българския форум на бизнес лидерите. През 2015 г. за програма „Знания за успех“, Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и SAP получиха наградата на Български дарителски форум за най-успешно партньорство между бизнес и НПО. През 2014 г. програма „Знания за успех“, е отличена с годишната награда „Подкрепа за библиотеките“ на Българската библиотечно-информационна асоциация. SAP е носител и на награда в категория „Социално отговорна кампания на годината“ на Годишните награди на b2b Media за своите инициативи в областта на образованието, сред които е и програмата.

Входящ номер Организация Населено място

1-25.09.2018 Сдружение „Обществена подкрепа за ТХТИ“ Видин

5-28.09.2018 Училищно настоятелство при СОУ „Христо Ботев“ Карнобат

10-30.09.2018 Училищно Настоятелство при ППМГ „Васил Левски“ Смолян

14-30.09.2018 Училищно настоятелство при СУ „Максим Райкович” Дряново

Сподели!

Свързани статии