На 5 и 6 юни 2018 г. в двора на Факултета по математика и информатика към СУ „Св. Климент Охридски” се проведе форум за кариерно развитие.

По време на кариерния форум възпитаниците на Факултета по математика и информатика се срещнаха с представители на 64 ИТ компании. Фирмите запознаха студените с възможностите, които предоставят за стаж и професионална кариера в областта на информационните и комуникационни технологии. Освен информация за кариернитте възможности в ИТ индустрията у нас, на щандовете на компаниите студентите откриха и интересни материали, презентации, задачи и награди. В рамките на събитието бяха проведени и работни семинари, на които представители на фирмите обясниха в детайли своята дейност и представиха съвременни технологични иновации.

Форумът за кариерно развитие е първата инициатива на Фонд „ФМИ инициативи“, създаден при Фондация „Работилница за граждански инициативи“ през март тази година. Фондът цели да стимулира развитието на математиката и информатиката в България като създава възможности за професионално, научно и кариерно развитие на преподаватели студенти, учители и ученици.

 Фондът Фонд „ФМИ инициативи“ е още една инициатива, чрез която ФРГИ работи активно в подкрепа на ученици, студенти и преподаватели в областта на математиката, информатиката и информационните технологии. Фондът е пример за частна дарителска подкрепа в името на кауза.


Сподели!