Българският лицензиран букмейкър „Еврофутбол”, съвместно с Фондация "Работилница за граждански инициативи", откри 11-та спортна площадка от кампанията „Избери да спортуваш”. От 15.07.2010 г. жителите на столичния квартал „Княжево” вече имат своето безплатно място за спорт и отдих. Теренът се намира в парка в квартала на ул. „Райска градина”, по известна като спирка „Шипка” на трамвай №5.


Спортната площадка разполага с уреди за гимнастика – успоредка и лост, а от сега нататък почитателите на тениса на маса ще могат безпрепятствено да практикуват любимия си спорт. Не са пренебрегнати и майсторите на шахматната дъска. Те ще могат да изпробват своите тактически схеми на специалната маса с 64 черно-бели квадрата и да пресъздават партиите на най-добрия ни шахматист – Веселин Топалов.

Малчуганите в „Княжево” вече могат да се учат на интересни трикове на чисто-новата рампа за скейтборд, за чието проектиране и построяване лично е участвал бронзовият медалист от европейското първенство по волейбол – Иван Зарев.


Спортната площадка е наново озеленена, а уморените туристи могат да се насладят на чистата планинска вода от реновираната чешма. За удобство на всички посетители е монтирана химическа тоалетна и е поправено е уличното осветление. Монтирани са и видео камери за денонощно наблюдение.

Съвсем скоро и най-малките жители на „Княжево” ще могат да играят на воля на специално оборудвания за тях детски кът, който ще бъде на площ от 80 м2.


Близо 100 човека от „Княжево” присъстваха на официалната церемония по откриването на спортната площадка. То започна в 18.30 часа с приветствено слово на председателя на сдружение „За Княжево” – доц. Николай Ангелов. Отец Атанас от църквата „Св. Илия” освети терена и пожела на присъстващите много здраве и спортни успехи. Сред гостите бяха заместник кметът на район „Витоша” - Емил Георгиев и волейболистът Иван Зарев.


Букмейкърската къща „Еврофутбол” финансира през 2009 година изграждането на 13 спортни терени в цялата страна чрез кампанията си за здравословен начин на живот „Избери да спортуваш” от благотворителния проект „Печелиш и помагаш”, реализирана с помощта на Фондация „Работилница за граждански инициативи”

Сподели!