„Еврофутбол” ще открие последната, 13-та спортна площадка от благотворителната кампания „Избери да спортуваш”, част от социалния проект „Печелиш и помагаш”, който се реализира със съдействието на фондация „Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ). Това ще стане в Благоевград на 28.09.2010 г. от 11.30 часа на университетския комплекс на ЮЗУ "Неофит Рилски", корпус №1.

Близо 10 000 лева струва обновяването на многофункционалния терен, който е част от спортния комплекс на университета. Поставена е метална ограда на игрището, което се сдоби и с нова предпазна мрежа. Теренът, на който може да се играят едновременно няколко вида спорт като футбол, баскетбол, хандбал и тенис на корт, е с наново очертани полета и е боядисан.

Спортният празник ще бъде официално открит от декана на факултета „Обществено здраве и спорт” - доц. Стоян Иванов. Ще присъстват и ръководители на катедри, ръководство на университетски спортен клуб „Академик” Благоевград, студенти от специалността „Физическо възпитание” и студенти спортисти.

След официалната церемония ще бъде даден старта на университетска футболна лига, в която ще се впуснат осем отбора. Те ще се състезават по системата всеки срещу всеки. През целия семестър многофункционалната площадка ще бъде арена на часовете по футбол на ЮЗУ и на студентската лига.

Терените ще бъдат предоставени за безплатно ползване и от децата и младежите от квартала.

Проектът на Факултет "Обществено здраве и спорт" към ЮЗУ "Неофит Рилски" – Благоевград е един от 13-те, които през 2009–та година спечелиха финансиране от „Еврофутбол” по кампанията „Избери да спортуваш”, част от големия социален проект на българския букмейкър „Печелиш и помагаш”.

Сподели!