11 организации от цяла България завършиха успешно програма „Знания, Успех, Промяна”. В рамките на програмата организациите имаха възможност да разработят и да реализират успешно кампания за набиране на средства от местните им общности. Набраните средства бяха между 1000 и 3000 лв., ФРГИ предостави възможност на успешно набиралите средства организации да кандидатства с проекти, за реализирането на инициативи за развитието на общностите им.

Организациите имаха възможност да участват в 4 обучителни модула, свързани с мобилизирането на местни ресурси, разработване и управление на проекти, управление на НПО и др. Консултанти на ФРГИ оказваха подкрепа на място, за разработването и реализирането на проектите на организациите.

Последният обучителен модул от програмата се състоя на 5 и 6 октомври 2007 в София. Ето какво споделиха някои от участниците:

“За нашата организация – сдружение “Настоящи и бъдещи майки” обученията бяха изключително полезни и нужни и предизвикаха голяма промяна в самата организация и работата ни стана по-успешна.”

“Програма “Знания, успех, промяна” се превърна в нашето успешно прохождане по пътя към промяната. Научихме се да бъдем смели и добихме увереност, че можем да се справим сами.”

“Програмата ми даде възможност да видя връзката между теория и практика реализирана.... и то от мен и организацията ни.”


Благодарим на всички организации – участници в програмата за добре свършената работа! Надяваме си, че ще имаме възможността отново да си сътрудничим!

Сподели!