До 1 май 2015 г. групи от граждани, настоятелства, клубове, читалища, сдружения, фондации или други граждански структури могат да изпращат своите идейни концепции за проекти в подкрепа на детското и младежко развитие. Освен идейното предложение кандидатите трябва да изпратят и попълнен информационен лист, представящ кандидатстващата организация. Одобрени ще бъдат иновативни идеи за интегриране на деца и младежи от уязвими групи, базирани на системен подход за развитие на детето, неговото семейство и общност. 

Кандидатстването и съответно получаване на финансирането, се осъществяват на два етапа. Първият етап включва представяне на идейна концепция, а вторият - представяне на предложение за финансиране, като до участие във втория етап ще бъдат допуснати само одобрените предложения от първия етап. Одобрените концепции ще бъдат обявени на сайта на ФРГИ на 20 май 2015 г.

Максималният размер на безвъзмездното финансиране на един проект е 30 000 лева, като е необходимо кандидатите да осигурят най-малко 30% съфинансиране на разходите по проекта. Повече информация за конкурса, както и необходимите документи може да намерите тук.

„Дъга“  2015 - 2017 се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Велукс“, Дания и цели да създаде критична маса организации и съмишленици, които са обединени от нуждата за инвестиране в детското развитие, първичната превенция и неформалното образование.

Сподели!