Спортният талант на „Еврофутбол“ и ФРГИ – Ангел Кодинов, спечели бронзов медал от Световната купа в Дуисбург в олимпийската дисциплина на 1000 метра едноместно кану. 18-годишният пловдивчанин финишира за 04:01.069 мин, а преди него се нареди румънецът Леонид Карп и италианецът Карло Такини. Въпреки че на Ангел му трябваше класиране на едно от първите две места, за да спечели квота за Олимпиадата в Рио де Жанейро и третата позиция му дава известни шансове при добро стечение на обстоятелствата в останалите гонки.

Други трима от Спортните таланти на „Еврофутбол” и ФРГИ постигнаха успехи на турнира по лека атлетика  „Нови звезди”, който се проведе на 18.05.2016 г. на стадиона на НСА в София. С ново лично постижение се отличи Антонио Иванов, който пробяга 100-те метра за 10.92 сек. Това щеше да отреди 6-о място на Антонио, но той се състезава извън класирането, пореди факта, че не може да участва на 17 години при мъжете. Двамата братя-близнаци Веселин и Мартин Живкови също участваха на турнира, но също извън официалното подреждане. Веско записа 11.11 сек. на 100 метра, с което покри норматива за Балканските игри младша възраст, които са на 02.06.2016 г. в Крагуевац, Сърбия. Въпреки силния резултат, едва 1 стотна не му достигна, за да покрие и норматива за Европейското първенство в Тбилиси, Грузия. Мартин от своя страна записа 52.69 сек. на 400 метра.

По-рано на детския турнир по лека атлетика Любомир Калчев, който се състезава в леката атлетика като част от подготовката за следващия сезон в шорттрека, се нареди на второ място в крайното класиране, след като е първи на 60 метра със 7.94 сек. На скок дължина Любо преодоля 4,88 метра, а на 800 метра финишира за 2:38 сек.

 На снимката: Ангел Кодинов

Сподели!