Фондация „Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ) е стратегическият партньор в България избран от КомпуМентор (CompuMentor) на Майкрософт, една от най-старите и най-големите неправителствени агенции за технологична подкрепа в САЩ. Чрез това партньорство гражданските организации в България ще могат да използват възможностите, които предлага технологичния уеб сайт ТехСуп (TechSoup), получавайки достъп до дарителски програми за софтуер и хардуер.

Партньорството беше оповестено от Огнян Киряков, Генерален директор на Майкрософт България и Илияна Николова, Изпълнителен директор на ФРГИ на среща на неправителствените организации в София.

„Майкрософт оценява огромното значението на гражданското участие и гражданските организации в процеса на демократизация. Това е главната причина да оказваме стратегическа подкрепа за гражданските организации в България – от местни читалища, през училищни настоятелства, до големи инфраструктурни организации, работещи в сфери като образование, култура, местно развитие, върховенство на закона, групи в неравностойно положение и т.н. Програмата за дарения чрез технологичния сайт ТехСуп съществува благодарение на щедрата подкрепа от производителите на технологични продукти. Ние в Майкрософт сме съпричастни към нуждите на гражданските организации и подкрепяме дейностите им чрез дарения на най-новите технологии на компанията.” – каза в обръщението си г-н Киряков.

„За българските неправителствени организации партньорството в технологичния сайт ТехСуп носи изключителна полза оперативно и стратегически. За първи път в съвременната история на гражданските организации те имат достъп до най-новите софтуерни продукти, при това, получени като дарение. Спестените средства ще могат да бъдат насочени към дейности свързани с идеалната цел на организацията. Важно е да се отбележи, че това е и сериозна стъпка в борбата с пиратството”, допълни г-жа Илияна Николова, изпълнителен директор на ФРГИ.

Сподели!