Спортният талант на „Еврофутбол“ и ФРГИ Борис Недялков спечели два сребърни медала на международната регата „Каньо Золтан”, която се проведе на 28.07.2013 г. в Сърбия. Състезателят на „Левски“ завърши на второ място в коронната му дисциплина 500 метра едноместен каяк само на стотни след победителя - унгареца Богар Габор. Трети се нареди Кристиян Палфи от Сърбия. Организаторите допуснаха Борис до участие и на двуместен каяк с партньор от Сърбия - Небойша Закич. Въпреки че двамата се състезават за първи път заедно, те грабнаха сребърен медал на 500 метра. Недялков и Закич водеха през цялата дистанция, но в последните метри бяха изпреварени от унгарците Богар и Кули. Трети е сръбският тандем Йованов и Палфи.

Два златни и един сребърен медала завоюваха други двама Спортни таланти – Митко Ценов и Денис Димитров, на 66-тата Балканиада по лека атлетика в Стара Загора (27-28.07.2013 г.). Митко спечели първа титла за България, след като отвя конкурентите си на 3000 м с пр. Около 300 метра преди финала той атакува представителя на Турция – Халил Акаш и с феноменално бягане грабна златния медал с време 8.46.69 мин. Във финалните метри Митко имаше време да поздрави публиката на стадион „Берое“ и да я зарадва с въздушни целувки. 

Златен и сребърен медал от Балканиадата добави към колекцията си Денис Димитров. Пловдивчанинът финишира за 10.32 сек на 100 метра. След него се наредиха Христос Каламарас (Гър) - 10.54 сек, и Умутджан Емекташ (Тур) - 10.56 сек. Денис осигури сребърен медал в последните метри в щафетата 4х100 метра. Преди българския отбор е квартетът на Румъния, а трети са хърватите. Припомняме, че преди седмица Денис спечели сребърен медал от Европейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки старша възраст в Риети, Италия. С шампионските си титли Митко Ценов и Денис Димитров получиха правото да представят Балканите на Първенството на гигантите във Валнас на 31 август.

Друг наш Спортен талант – Лидия Иванова завърши на 16-то място в поредния кръг от Европейска купа по плуване в открити води, която се проведе в Коцаели (Турция). Лидия преплува 5-километровото разстояние за 1:05.50 часа, като остана на 2.42 мин. от победителката Никол Чирило от Италия.

 

Програма „Спортни таланти“ е част от мащабния социален проект на „Еврофутбол“ - „Печелиш и помагаш”, който компанията развива от 2007 г. Тази година се провежда второто издание на инициативата, която подкрепя финансово надеждни родни спортисти. Медийни партньори на програмата са: Дарик радио, БНР, вестниците „Тема спорт”, „Стандарт“, „Марица”, и „Еврофутбол”, информационните агенции КРОСС и PIA, както и сайтовете www.gong.bg, www.sportal.bg, www.viasport.bg, www.dir.bg, www.sportni.bg, www.winner.bg, www.chuime.bg и www.sportline.bg.  

Сподели!