На 22 август стартира традиционния, четиридневен лагер за екипите на Младежките банки, подкрепени от Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Близо 50 младежи от 13 града ще бъдат обучени как да набират средства, как да прибличат доброволци, съмишленици и дарители. Младежите ще участват в различни интерактвни игри и ще разрешават казуси, свързани с фондонабирането, отпускането на грантове както и мониторирането на вече подкрепените от тхя проекти.  По време на различните сесии младежите бъдат споделяни добри практики и опит.

По време на четиридневното обучение младежите ще придобият умения за позициониране и популяризиране на Младежка банка на местно и национално ниво.

Програма Младежка банка се финансира на национално ниво от Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Програмата стартира през 2012 г., а от тогава насам над 350 младежи са обучени как се набират и разпределят средства, а близо 23 000 са получили подкрепа от екипите на Младежките банки да реализират своята идея. През 2016 – 2017 година Фондация „Работилница за граждански инициативи“ поркрепя 14 Младежки банки в 14 града: Видин, Велико Търново, Габрово, Кюстендил, Лом, Монтана, Пазарджик, Перник, Силистра, Сливен, София, Стара Загора и Шумен.

Повече за програмата ще научите от тук: www.youthbankbulgaria.org



 

Сподели!