За по-добри условия за живот на 170 деца в дом за деца, лишени от родителска грижа, “П.Р.Славейков” в София може да се дари чрез първия български сайт за онлайн дарения www.zaedno.bg. На сайта е качена кампанията на Институт за социални дейности и практики (ИСДП) - “Детство за децата от дом “П. Р. Славейков”, но какво?”, чрез която се събират средства за ремонт.

“П.Р.Славейков” е най-големият дом в страната и суровите условия в него не позволяват децата да получат необходимото им внимание и възпитание. След извършването на ремонта на дома, ще се създадат условия за консултации на децата с психолози и специални педагози, както и за индивидуална работа по учебните предмети. В обособените по-големи помещения ще се провеждат кръжоци, тържества и изяви на децата.

Реализирането на ремонта е част от процеса на цялостна промяна на грижата за децата в дом “П.Р.Славейков”, за която са осигурени средства. За ремонта на дома са необходими 90,000 лв. До момента са набрани 33,000 лв. от корпоративни дарители. Остава да се наберат още 57,000 лв.

Дарение за ремонта може да се направи на www.zaedno.bg чрез дебитна или кредитна карта. Онлайн дарителството е ефективен и удобен начин за даряване, който чрез Заедно.бг вече активно навлезе и в България.

Заедно.бг е създаден от Фондация “Работилница за граждански инициативи” .

Сподели!