В месеца посветен на дарителството във ФРГИ и като част от #GivingTuesday, ви предлагаме още една възможност да се присъедините към инициативата. За да станете част от една нова традиция, свързана с дарителството, можете да подкрепите модела Младежка банка.

Моделът за създаване на Младежките банки се налага за първи път в България от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и е уникален начин на въвличане на младите хора в дейности в полза на общността, от която са част.

Младежката банка представлява комисия за отпускане на грантове, управлявана изцяло от млади хора,  която показва младежката гледна точка в даритеслтвото и подкрепя младежки проекти на територията на дадено населено място. Това е уникален метод на въвличане на младите хора в дейности, полезни за общността. В момента ФРГИ подкрепя 11 младежки банки, разположени в 11 български града.

Подкрепете ни да продължим развитието на филантропията сред младежите и да подготвяме следващо поколение лидери като дарите време, пари или идеи. Изразявайки вашата съпричастност, вие ставате част от кампанията #GivingTuesday.  Инициативата има за цел да обърне вниманието на обществото към  дарителството, като на 2 декември, неправителствени организации, бизнес, читалища, служители, ученици, граждани от цял свят ще празнуват щедростта и човечността.

На снимката: Част от екипа на Младежка банка, Перник

Сподели!