Трима Спортни таланти на ФРГИ и  „Еврофутбол“ се поздравиха с победи през отминалите дни. Двама от тях – Денислав Коджабашев и Кристина Ташева, завоюваха успехи на международни състезания.

Варненският паратенисист спечели Откритото първенство на Словения, което се проведе от 6-ти до 11-ти в гр. Ласко. 21-годишният Спортен талант завоюва четири победи в група Клас 10 и се окичи със златния медал, което го доближава до квота и участие на Параолимийските игри в Рио. В първата среща той преодоля бразилеца Карлос Алберто Карбинато Джуниър с 3-0 гейма. Втората „жертва“ по пътя към успеха на Денислав бе британецът Ким Дейбел, който отпадна със същия резултат. Последваха две инфарктни победи с по 3-2 гейма. Първата бе на полуфинала срещу втория в схемата холандец Бас Хергелинк (8, -9, -9, 8, 9). Във финала българинът повеждаше на два пъти срещу бронзовия медалист от Игрите в Лондон - Хосе Мануел Руис Рейес (Исп), но допускаше изравняване. Все пак, в решителния пети гейм Дени успя да се наложи с 11-7 и така грабна златото. Това е втора титла за Денислав след успеха му в Егер (Унгария) по-рано през март тази година. След няколко дни той ще участва в последния си за сезона турнир 'Словакия Опън', след което през септември ще мери сили на Световното първенство в Пекин.

Кристина Ташева – Спортен талант на ФРГИ и „Еврофутбол“ за първа година, спечели пет златни медала от 4-тия турнир по художествена гимнастика в Лариса (10-11.05.2014 г). 19-годишната софиянка бе безапелационна както на четирите отделни уреда, така и в многобоя.

С титла се поздрави и младата наследничка на Йорданка Донкова в леката атлетика – Вержиния Рангелова. Талантливата ни състезателка от Костинброд грабна титлата на 100 м с препятствия с лично постижение 14.76 сек. от Държавното първенство за младша възраст в Сливен (10-11.05.2014 г.). С тази победа Спортният талант на ФРГИ и „Еврофутбол“ се класира за Балканиадата в същата възрастова група, която ще се проведе отново на стадион „Хаджи Димитър“ в града на Сините камъни на 15.05. Това е още един шанс Вержи да покрие норматива от 14.55 сек, който ще й даде шанс да участва на европейските квалификации за определяне на отбора на Стария континент за Младежките олимпийски игри в Китай.

Сподели!